OVER LAURA

De natuur als groene draad in mijn leven

Ik ben Laura Veldman. Natuurfilosoof, dromenwever, verwonderaar en moeder van een lieve wilde dochter. Met InBloei geef ik wortels aan de droom die ik had als kind. Ik kan met een gerust hart zeggen dat zij mijn ‘levenswerk’ is. Het is hetgene wat ik graag wil delen met de wereld. Ze is geboren vanuit liefde voor de natuur, met de wijsheid van moeder Aarde als zachte leidraad en de seizoenen en natuur cycli als ritme voor haar aanbod en groei.

Als jong meisje was ik al bevangen door de natuur en droomde groots over een mooiere wereld. Maar hoe ‘groter’ ik werd, hoe gemakkelijker ik me verloor in drukte van de dag en de ruis van het leven. Van een Pfeiffer virus tot een depressie, van emotie eten en gewichtsschommelingen, chronische vermoeidheid -en pijn. Ik raakte steeds verder van mezelf vandaan.

De natuur neemt je bij de hand, fluistert je zachtjes toe en helpt je herinneren dat het leven wat jij hebt ontvangen -en in je draagt, is verbonden met de bron voor al het leven. Ze laat je weten dat jouw plek hier en nu is en dat jij jouw eigen unieke bestemming hebt. Zo kun je leven vanuit jouw ware natuur.

In verbinding met de natuur, vond ik mezelf

Een zachte fluistering bracht me naar het bos. Het voelde alsof de natuur al die tijd aan het wachten was wanneer ik haar weer een keer zou komen bezoeken. Het was of ik thuiskwam na jaren verdwaald te zijn geweest. In de zoektocht naar mezelf (her)ontdekte de helende oerkracht van de natuur en de wijsheid van de moeder Aarde. Het werd de vruchtbare bodem waar van uit ik verder zou groeien.

Het zaadje voor InBloei plantte ik 15 jaar geleden toen ik startte met mijn eerste praktijk. Maar de droom die ik had als meisje, schoot pas wortel toen ik me weer kon verbonden met de natuur. Gevoed met het leven en diep verbonden met moeder Aarde  verdiepte ik me in oude natuurwijsheden, gezondheidsleer, filosofie, spiritualiteit en wetenschap zoals het Daoïsme, Druiderij en Sjamanisme en volgde o.a. een opleiding natuurcoaching bij Nannette Kant en Do in bij Lilian Kluivers.

De natuur helpt ons herinneren aan wie we zijn, want in jou schuilt een rebel die haar eigen muren wil doorbreken, een wilde muurbloem die bloeien wil. Jouw eigenheid zit in elk van jouw cellen doordrongen en is verweven met jouw hele wezen. Popelend om haar weg naar buiten te vinden.

Ik geloof dat de natuur in ieder van ons besloten ligt

Onze oer-spronkelijke zelf zit verstopt in de kleinste dingen. Verscholen achter de overtuigingen over wie we denken te moeten zijn. Begraven onder oude patronen gevormd door onze vroegste indrukken uit herinnering en gevoed door het leven wat ons wordt doorgegeven door onze (voor)ouders. Door je te verbinden met de magische (oer) kracht van de natuur beweegt dat van binnen leeft als vanzelf naar buiten. Want het leven vindt altijd een weg. Stap voor stap, op jouw eigen tempo. Moeiteloos en zonder te sturen.

Moeder Aarde

Mijn dochter-zijn en mijn moederschap zijn innig verstrengeld met mijn levensmissie. Ik vindt het een grote eer om moeder te mogen zijn van mijn dochter en tegelijk te mogen bijdragen aan een mooiere, gezondere en liefdevollere wereld. Daarbij ben ik van overtuigd dat wij als moeders met onze vrouwen energie en haar Yin kwaliteiten een wezenlijke en betekenisvolle rol spelen bij de geboorte van deze nieuwe tijd. Want ik geloof heilig in de (oer)kracht van moeders. En de wijsheid die wij in ons dragen. En niet alleen als moeder, maar weerspiegelt in jouw vrouw-zijn. Hoe jij in het leven staat is verweven in jouw moederschap. Jij bent hun grootste voorbeeld. Zij zijn de toekomst en jij hun fundament. Zo verander je niet alleen jouw leven, maar geef je het leven door aan elke generatie die na jou komt. Dat is jouw footprint, jouw ‘Legacy’. Zo is de cirkel rond!

Mijn liefde voor de natuur

De herfst is mijn allerliefste seizoen. Ik hou van haar kleuren en geuren, verstilling, de mist en de kou, de magie van vallende bladeren, haar zachtheid en naar binnen bewegende energie. Maar van elk seizoen ga ik glunderen en het liefst trek ik er elke dag op uit om de natuur te bezoeken en me te verbinden met haar magie. Zolang als ik kan herinneren dwaalde ik al in haar door haar wondere wereld en vond de natuur tussen de stoeptegels, op het schoolplein en zelfs in de statige lanen van de stad.

Ik groeide op in de bloemenbuurt in Den Haag waar een majestueuze gouden regen het begin van de straat sierde en waren de duinen en zee onze verre achtertuin. Met het strand om de hoek was het bijna vanzelfsprekend dat de zee mijn eerste natuur liefde zou zijn. Ik hield van haar ziltige geur, het geluid van haar ruisende golven, de dansende lichtjes op het water en lange avonturen in de duinen. Hoewel deze eerste liefde nooit zal verwateren, zijn het bossen, heide en het rivieren landschap waar ik tegenwoordig graag doorheen dwaal.

Een paar jaar geleden besloten we ons groene hart te volgen en de randstad achter ons te laten. Sinds 2019 woon ik met mijn twee grote liefdes in een ‘aards’ huis midden in een kleine eco wijk in Arnhem. Ingebed tussen de de prachtige natuur van de Uiterwaarden, het over Betuwe landschap en de Veluwse bossen. We delen een heerlijke groene tuin, vol wilde bloemen, vruchten, beestjes en spelende kinderen met onze buren en onze dochter gaat naar een school waar ze mag leren van het leven. We werken allebei met veel liefde en plezier aan onze bedrijven. Ieder met onze eigen bestemming, maar delen de droom van een natuurlijk, zelf voorziend en eenvoudig gelukkig leven.

Ontdek hoe ik je kan helpen

En maak kennis met mijn werk als holistisch natuurcoach, bosbad gids en ceremonie begeleider. Wil je meer weten over mij en wat ik heb gestudeerd? Lees dan hier verder of stuur me een bericht als je een vraag wilt stellen.

Laten we verbinden

© Copyright 2021 – InBloei | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Huisstijl & Illustraties Cora Verhagen