De natuur als groene draad van mijn verhaal

Over InBloei

InBloei is een natuur gedragen plek voor een cyclisch leven in verbinding met Moeder natuur. Een plek waar oeroude kennis, diepgewortelde wijsheid en hedendaagse inzichten samenkomen en waar ruimte wordt gemaakt voor helende rituelen, zachte alchemie en voedende tradities. Ze is opgericht met de overtuiging dat als we ons weer kunnen verbinden met de natuur, we de weg naar onszelf terugvinden en leren (al) het leven innig te omarmen. Juist in deze tijd. Waarin de krachtige beweging van de veranderende wereld je uit nodigt jouw ‘inner nature’ te koesteren, te voeden en te helen. Zo binnen, zo buiten.

Wil je alvast met mij het bos in?

Elke reis begint met een eerste stap. Dus trek je wandelschoenen aan (of ga lekker barefoot), download Het bos in ritueel, beluister de Mindful wandeling en geef je over aan de koestering van Moeder natuur.

Verbind je met de Wilde wijsheid die in jou leeft

Mijn filosofie is dat de natuur ons helpt herinneren aan wie we zijn. In jou schuilt een rebel die haar eigen muren wil doorbreken, een wilde muurbloem die bloeien wil. Jouw eigenheid zit in elk van jouw cellen doordrongen en is verweven met jouw hele wezen. Popelend om haar weg naar buiten te vinden. Want ik geloof dat de natuur in ieder van ons besloten ligt Onze oer-spronkelijke zelf zit verstopt in de kleinste dingen. Verscholen achter de overtuigingen over wie we denken te moeten zijn. Begraven onder oude patronen gevormd door onze vroegste indrukken uit herinnering en gevoed door het leven wat ons wordt doorgegeven door onze (voor)ouders. Door je te verbinden met de magische (oer) kracht van de natuur beweegt dat van binnen leeft als vanzelf naar buiten. Want het leven vindt altijd een weg. Stap voor stap, op jouw eigen tempo. Moeiteloos en zonder te sturen.

Mijn zachte, wilde (werk) wijze

Ik leerde dat hoe meer ik het leven wilde vangen in een vorm, hoe meer ik begreep dat het pad zich niet laat plaveien. Ze ontvouwt zich met elke stap. Deze wilde wijsheid is verweven met mijn werk. Ik werk niet met een vaste vorm, maar met de zachte bedding van Moeder Aarde. Met de seizoenen en de natuurlijke ritmes van Moeder Natuur als leidraad. Een veilige ruimte waar alles mag zijn. Het licht en het donker. Vrij om te mee bewegen en te integreren daar waar het de ruimte vindt om geboren te worden, te groeien of juist om te sterven. Zo wordt het eigen. En helemaal van jou. Zodat het zich als vanzelf verweven raakt met jouw leven.

Wil je meer weten over mij?

Lees dan hier verder of stuur me een bericht als je een vraag wilt stellen.

Liefde voor de natuur

Hoewel mijn eerste natuurliefde nooit zal verwateren, zijn het de bossen, heide en het rivieren landschap waar ik tegenwoordig graag doorheen dwaal. Ik woon samen met mijn lieve wilde dochter in een ‘aards’ huis midden in een kleine eco wijk in Arnhem, ingebed tussen de de prachtige natuur van de uiterwaarden, het Betuwse landschap en de Veluwse bossen. We delen een heerlijke groene tuin, vol wilde bloemen, zingende vogeltjes, zoemend geluk en spelende kinderen met onze buren en gaat onze dochter naar een school waar ze mag leren van het leven.

Mijn grote, groene droom

Ik droom van een een plek waar het ‘nieuwe Samenleven’ wortels krijgt. Een vruchtbaar stukje grond met een klein huisje met een grote tuin -en de plek waar ik de zaadjes voor mijn fysieke natuurpraktijk kan zaaien. Met sfeervolle verblijfsplekken voor mij lieve gasten en ruimte voor retraites, ceremonies en vieringen. En tegelijkertijd ruimte om een kleine natuur gedragen community op laten bloeien met andere groene gelukszoekers en wereld verbeteraars, waarbij we zorg dragen voor onszelf, elkaar en onze omgeving. Met een voedselbos, bio dynamische moes en pluk tuin met geurende bloemen en heilzame planten. Een zacht bruisende ‘soft spot’ voor jong en oud. Een plek om samen te komen en te verbinden van hart tot hart. Waar je een meditatieve wandeling kunt maken, een labyrint kunt lopen en kunt komen ontladen -en opladen. Een plek waar je thuis komt bij jezelf.