Dat er uitgerekend in het Chinese jaar van Metaal-rat een virus zou heersen welke vooral ziekte veroorzaakt in de longen en de darmen zou ik nooit van te voren hebben kunnen denken. Maar bijzonder is het wel. Want in de Chinese leer is het element metaal verbonden met de longen en dikke darm met de energie van loslaten en opruimen. Van oud verdriet, draagkracht en moed. In dit bijzondere jaar worden we uitgenodigd om wat er nu is in een ander licht te bekijken en te bevoelen wat we willen laten gaan en wat we willen behouden.

Sinds ik kan herinneren droomde ik van een mooie praktijkruimte en werkplek aan huis. Eerder een ‘Sacred space’. Een veilige, warme ruimte, met heel veel aandacht en liefde ingericht met natuurlijke, gezonde en eerlijke materialen. Een hartelijk welkom voor de vrouwen, moeders en hun kinderen die ik daar mag ontvangen. Ik dagdroomde over de aarde-achtige leemkleur op de wanden, warm grijze marmoleumvloer met een vleugjes koper (of goud?) en koos zorgvuldig de inrichting uit. Van planten tot mineralen, aroma verdamper en keramiek maanhanger en theekopjes tot de lekkerste gezonde chocolade. Vorig jaar zomer kwam deze droom uit. De maanden daarop gaf ik mooie workshops en lezingen, fijne sessies en lessen. Mijn praktijk groeide organisch. In de diepte, hoogte en breedte. Aan het einde van 2019 kon ik oprecht terugkijken op een mooie 3 maanden waarin er een stevige basis was gelegd voor de toekomst van InBloei. Ik was best trots en mijn hart gevuld van dankbaarheid.

Afscheid van een oude droom

Het nieuwe jaar ging langzaam van start. Ik merkte dat de moeiteloze stroom stagneerde en voor ik het wist stond alles stil. Ik werd behoorlijk ziek (wel of geen Corona blijft een mysterie) en een week later leefde we allemaal in lockdown. Het duurde even voor ik weer redelijk fit was (wat een lastig begrip is, want ik heb C.V.S. en Fibromyalgie). Langzaam pakte ik het nieuwe leven weer op. Zoekend naar een nieuwe balans samen als gezin. Want thuis was de plek waar alles gebeurde. We vulde de dagen met wandelingen, tuinieren, samen knutselen, thuiswerken, leren, spelen en vervelen. Ik genoot van het nieuwe trage leeftempo en de rust. Tegelijk voelde ik de onrust, angst en onzekerheid die deze tijd met zich meebracht. Het voelde of mijn droom als zandkorrels tussen mijn vingers doorglipte. Want ik begreep heel goed dat dit niet een kwestie van maanden zou worden, maar een kentering naar een nieuwe tijd waarin in alles anders zou zijn. Meer dan ooit vroeg het me om naar binnen te kijken en te voelen wat ik werkelijk wilde. Welk verhaal had ik te vertellen? Ik besloot dat deze ruimte die er was ontstaan te omarmen, niets afdoende aan alle ‘donkere’ gevoelens die zich lieten zien. Juist door het er allemaal te laten zijn kon ik loslaten. En waar ik losliet, ontstond er ruimte. Voor een van die dingen die ik al heel lang en heel graag wilde doen, maar elke keer weer op de welbekende plank terecht kwam.

Vier het leven. Juist nu. Juist in deze tijd

Deze zomer kwam ze tot bloei. Vier het leven. Een cursus waarin je je een seizoen lang verbind met de voedende, begeleidende, helende en magische energie van het seizoen en natuurlijke cycli. Je ontdekt een leven in balans met jouw natuurlijke ritme en in harmonie met de natuur. Een meer vanzelfsprekende manier van leven verbonden met de natuur, buiten en binnen jou.

.

Geschreven door Laura

Heb je met veel plezier meegelezen? Meld je dan aan voor de InBloei cirkel. Een bijzondere en besloten online plek met een met liefde samengestelde verzameling helende oefeningen, voedende (self care) recepten, mooie artikelen, inspiratie en meer fijns. (Je krijgt dan ook de InBloei Zenimatie voor een moment voor jezelf).

Wil jij als moeder een meer moeiteloos, ontspannen en oorspronkelijk leven? Zo kan ik je helpen:

  • Kom weer in balans met jouw natuurlijke ritme en stem je af op de voedende en ondersteunende energie van de seizoenen met de Vier het leven cursus
  • Beweeg van onrust naar innerlijke rust met de Mindful moedersessies
  • Verbind je met wat er van binnen in jou leeft en vertrouw op de natuur (in jou) als gids op jouw levenspad met natuurcoaching
  • Leer (weer) te leven in harmonie met de natuur en verbind je met haar helende oerkracht met de Leef je natuur jaarcursus (winter 2021)
  • Dompel je onder in de natuur en leef in het moment met de de Pluk de dag retraite
  • Ik stel me aan je voor

Ontvang de Wilde wijze lessen van Moeder Natuur in je mailbox

Geen spam🌿. Maximaal 8 x per jaar

© Copyright 2022 – InBloei | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Huisstijl & Illustraties Cora Verhagen