Do in yoga

DO-IN YOGA

Do-in is een fijne manier om je lichaam en geest te harmoniseren en je met jezelf te verbinden. De natuur en de seizoenen weerspiegelen in ons. Door je af te stemmen met het natuurlijke ritme van de (5) natuur elementen en de natuurlijke cycli gaat je energie als vanzelf stromen.

Do In betekent; Het rekken en strekken van ledematen en drukpunt massage toepassen om blokkades op te heffen en de ‘Ki’ te laten doorstromen. Ki is Japans en wordt in China ookwel Qi -of Chi genoemd en betekent zoveel als levensenergie.

Do-in lijkt een beetje op Yoga en ze hebben elkaar dan ook ergens in het verleden ontmoet. Do-in vindt zijn oorsprong in het oude Oosten, waar vanuit het Daoïsme de traditionele Chinese geneeswijze is ontstaan -en vanuit daar de bewegingsleer Dao yin. Het beoefenen van Do-in is een heel erg fijne, zachte, maar krachtige manier om te bewegen en zo gezonder en bewuster te leven. En net als bij Yoga wordt bij het beoefenen van Do-in er veel strek en rek oefeningen gedaan, alsmede zelf drukpuntmassage, meditatie en visualisatie oefeningen.

DE HELENDE KRACHT VAN DO-IN & DE NATUURLIJKE ELEMENTEN

De Do-in yogalessen voor vrouwen heeft als basis de Westerse 8 jaarfeesten en de Oosterse 5 elementen -de overgangen en hoogtepunten van de seizoenen. Door oefeningen, houdingen en meditatie geef je aandacht aan de mooie kwaliteiten en eigenschappen van het natuurlijke ritme van de seizoenen welke weerspiegelen in jou.


ROOSTER


….. – ….. | Do-in yoga | Arnhem zuid

De les duurt … uur en kost je ..- per lessenserie, inclusief thee en water

* bij groeiende interesse worden de lessen elke week gegeven