• Leef je natuur seizoenserie

    In balans met jouw natuurlijke ritme

Door jezelf te verbinden met de energie van de seizoenen en helende kracht van de natuur kom je tot bloei.  Als je beseft dat jij net zo goed de natuur bent, kun je gemakkelijker meebewegen met de stroom van het leven.

De natuur is de bron voor al het leven. Ons (voort)bestaan is onlosmakkelijk verbonden met de natuur en ons bio ritme is verbonden met het ritme van de natuurcycli. Net als de energie van de 4 seizoenen weerspiegelen in onze fysieke en emotionele gezondheid. Ze bepalen onze gemoedstoestand, energiepeil en algemeen gevoel van welzijn en geluk en helpen ons te groeien op alle lagen.

De ’Leef je natuur’ seizoens serie is met liefde samengesteld met een heldere visie. Door dieper te verbinden met de natuur, energie van de seizoenen en ritme van de natuurcycli verbindt je je als van nature met de natuur die in jou leeft. Jouw ware aard. Dat wat je dagelijks voed, inspireert en beweegt het leven te omarmen, koesteren en te vieren. Daar waar je ogen van gaan stralen en je hart van lacht. Dat wat jij kunt doorgeven aan de volgende generatie en helpt de wereld een beetje mooier te maken.

De Leef je natuur seizoen serie past goed bij je als je

  • Je gezonder en natuurlijker wilt leven volgens jouw eigen (bio)ritme
  • Je meer ontspannen en je energieker wilt voelen
  • Je meer wilt verbinden met de natuur
  • Je in afstemming met de energie en het ritme van de seizoenen wilt leven
  • Je dieper wilt verbinden met jezelf, jouw levenskracht en met dat wat in jou leeft
  • Je zachter, lichter, liefdevoller en krachtiger in het leven wilt staan
  • Je mee wilt kunnen bewegen met de natural flow van het leven

Jouw wilde natuur

Ik wil je meenemen op een reis naar jouw eigen wilde, ongerepte natuur zodat je je leven steeds meer vorm kunt geven op een manier die bij jou past. Vrij bewegen vanuit jouw eigen bron en richting geven met behulp van jouw innerlijk kompas.

Tijdens de actviteiten wordt gebruik gemaakt van al het goede wat de natuur biedt. Het bos en de natuur  als therapie met Shinrin Yoku, het gebruik van prachtige kruiden, bloemen, groenten, essentiële en plantaardige olies en het gebruik van smaak, geur, kleur en klank. Je gaat je handen gebruiken om expressie geven aan wat er op dit moment in jou leeft deel je jouw eigenheid, door te schrijven, te dichten en te schilderen. Je leert welk eten je echt voed en hoe in je dagelijks leven kleine veranderingen kunt doorvoeren, rituelen kunt maken en toepassen en ook in jouw huis meer rust en energie kunt ervaren.

Rust terug vinden in jezelf

Vanochtend een Mindfull wandeling gehad met Laura. Het is bijzonder om te ervaren dat je door op deze wijze te wandelen, je de rust terug vind in jezelf en je verbind met de natuur. De Daoyin oefeningen helpen ook daarbij. En als afsluiting gezellig een kop thee gedronken met wat lekkers. Het is voor herhaling vatbaar!

Klaar voor de lente

Ik heb laatst een leuke Daoyin seizoen workshop gedaan bij Laura. We hebben meridiaan strekkingen en QiGong gedaan, geoefend met vertragen en de meridianen behorend bij het lente seizoen gemasseerd. We sloten de ochtend af met een lekkere vega lunch. Ik ben klaar voor de lente!