Do in yoga

Do In vindt zijn oorsprong in het oude Oosten, waar vanuit het Taoïsme de traditionele Chinese geneeswijze is ontstaan -en vanuit daar de bewegingsleer Tao yin. Vanuit deze stroming is in China Qigong ontstaan en in Japan Do In, welke werd toegepast in combinatie met een Shiatsu behandeling (drukpunt of accupunt massage).

Do In betekent; Het rekken en strekken van ledematen en drukpunt massage toepassen om blokkades op te heffen en de Ki (link) te laten doorstromen. Ki is Japans en wordt in China Qi -of Chi genoemd -en in India, Prana en betekent zoveel als levensenergie).

Do In lijkt op Yoga en ze hebben elkaar dan ook ergens in het verleden ontmoet. Net als Yoga wordt bij het beoefenen van Do In er veel strek en rek oefeningen gedaan, alsmede meditatie, mindfulness  en visualisatie oefeningen. Do In richt zich op de doorstroming van Ki in jouw energiesysteem, welke door energiekanalen, meridianen genoemd stroomt  om zo balans te behouden en te herstellen en je gezondheid te versterken.

Do In oefeningen kun je gericht afstemmen op bijvoorbeeld een behoefte op dat moment. Zoals stress, verdriet, (hoofd -en menstruatie) pijn, vermoeidheid of te druk in je hoofd. Maar met Do In kun je de oefeningen en de drukpunt massages ook af stemmen op de specifieke behoeftes tijdens het seizoen, zoals verwarmende oefeningen als het koud is. Ook leer je meer stilstaan met hoe je nou jezelf en jouw gezondheid ervaart, welke invloed het seizoen -of andere veranderingen hebben op jouw energie level en gezondheid. Bewust voelen, beleven en ervaren is een belangrijk element in de beoefening van Do In. Veel mensen, waaronder wij zelf, merkten op dat er met het beoefenen van Do In vaak een direct effect voelbaar is.

Het fijne aan Do In is is dat het geschikt is voor iedereen. Jong, oud, fit en energiek of juist als meer energie kan gebruiken. Je hoeft er niet lenig voor te zijn en bijna elke oefening kan worden gedaan op een stoel. Moeder InBloei biedt lessen ’s ochtend en avonds aan. Daarbij geef ik ook les aan kinderen, tieners en volwassenen 60+.